05 juli 2024

De voorstelronde in grotere groepen

In grotere gezelschappen kan een voorstelrondje flink wat tijd in beslag nemen. Dit leidt gemakkelijk tot een overvloed aan informatie voor de luisteraars en is ook wel een beetje saai. Bovendien zijn degenen die nog niet aan de beurt zijn geweest, vooral bezig zijn met het formuleren van hun eigen verhaal, waardoor ze mogelijk minder goed luisteren naar de anderen. Het doel om elkaar een beetje te leren kennen, raakt daardoor ondergesneeuwd.

Laten we dus eens iets anders proberen. Laat iedere deelnemer zichzelf voorstellen aan de hand van bijvoorbeeld vijf trefwoorden. Geef voorbereidingstijd, zodat alle deelnemers hebben nagedacht over hun trefwoorden. Hierna doe je het (korte) voorstelrondje.

Laat vervolgens alle deelnemers opstaan. De deelnemers kiezen één of twee personen met wie ze wat verder in gesprek willen gaan, gebaseerd op hun interesse in de gedeelde trefwoorden.

Deze werkvorm zorgt ervoor dat iedereen snel en effectief geïntroduceerd wordt waarbij je tegelijkertijd tot enige diepgang komt op basis van persoonlijke interesse en betrokkenheid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten