29 maart 2012

Waarom wij specialiseren...Educreations is een eenvoudige, gratis app voor de iPad, waarmee je instructiefilmpjes kunt maken. Je maakt eerst een of meerdere slides aan met beelden, handgeschreven tekst of tekeningen. Daarna neem je je spraak op, waarbij je kunt schrijven, tekenen, extra afbeeldingen toevoegen, inzoomen op afbeeldingen of deze verplaatsen. Tussendoor kun je pauzeren. Als de opname klaar is kun je hem delen of voor jezelf houden. Handig voor herhaalde instructie, 'flipping the classroom' of een extra service naar je leerlingen (audiovisuele versie van de stof).

Er zijn ook nadelen. Achteraf bewerken van je filmpjes gaat niet en je kunt de filmpjes niet downloaden.

In bovenstaand filmpje heb ik het programma uitgeprobeerd. Ik heb de teksten voor mezelf op papier gezet (omdat het in een keer goed moet gaan). Als thema heb ik gekozen voor 'specialiseren', aansluitend bij een fragment uit het boek #volgjemenog van Tom Gouman en mijn column voor Onderwijs van Morgen over dit onderwerp.

Op de website vind je veel, voornamelijk Engelstalige filmpjes. Het doet allemaal wat denken aan de Khan Academy.

1 opmerking:

  1. Anoniem8:11 a.m.

    Hallo Erno

    Ik heb het filmpje bekeken van de fiets en de pannen maar er is volgens mij een foutje k is namelijk met de fiets en de pannen sneller waarom dan specialiseren je moet de getallen van de tijd van de pannen omdraaien dan klopt het wel. veel succes

    BeantwoordenVerwijderen