02 februari 2011

Ict in het onderwijs: beleid en praktijkVoor Schoolnet Brabant maak ik momenteel een reeks interviews met Brabantse schoolleiders, directeuren en ict-coördinatoren over het beleid rond en de praktijk van ict in het onderwijs, vanuit het perspectief van een scholenbestuur of school.

Vandaag is het eerste interview gepubliceerd met Frans-Joseph de Graaf, directeur van twee nutsbasisscholen in Breda en bovenschool beleidsmedewerker ict Kees van der Plas.

Frans-Joseph de Graaf: "Als school willen we kinderen natuurlijk wel voorbereiden op de toekomst. Dat is niet gemakkelijk, want de toekomst is erg moeilijk voor te stellen. Kijk maar eens terug naar wat er in de afgelopen 20 jaar is veranderd en stel je dan eens voor hoe de wereld er over 20 jaar uitziet, ervan uitgaande dat de ontwikkelingen de komende decennia nóg sneller zullen gaan."

Kees van der Plas: "Vernieuwing begint altijd met een inhoudelijke vraag, zoals: hoe kunnen we de leesvaardigheid van de kinderen verbeteren? Natuurlijk kan ict vervolgens vaak bijdragen aan het antwoord, maar technologie is nooit het vertrekpunt."

De komende weken zullen nog zeven interviews in deze reeks gepubliceerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten