25 januari 2011

Alles kan altijd slimmer...

Lifehacking voor scholieren in het voortgezet onderwijs en het mbo... Zo zou je de Malmberg-productie Slimmerkunde kunnen noemen. Slimmerkunde gaat over slimmer leren en slimmer leven. Ofwel: hoe kun je op een efficiënte manier met behulp van de computer je leven zo inrichten dat je veel werk kunt verzetten om je doelen te bereiken?

Aan Slimmerkunde kunnen leerlingen zelfstandig werken. De lesmethode kan worden ingezet als zelfstandig project, als onderdeel van de lessen ICT, Nederlands en maatschappijleer, en is zeer geschikt bij lesuitval, e-learning en ouder/leerling-cursussen. De inhoud past ook perfect bij het streven van een school om docenten mediawijzer te maken.

Een korte introductie met onder andere initiatiefnemer Tjeu Seeverens:

Slimmerkunde from Bergervoet Productions on Vimeo.


Tjeu benaderde me vlak voor de zomervakantie om een bijdrage te leveren aan het project. Ik was direct erg enthousiast, niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook vanwege de bevlogenheid van alle betrokkenen. Afgelopen maanden leverde ik een bijdrage aan de inhoud en aan de eindredactie. De komende tijd zal ik, net als enkele van de andere auteurs, in de vorm van trainingenen workshops docenten op weg helpen om de methode succesvol in te zetten.

Tip: tot 1 maart kun je Slimmerkunde gratis downloaden. De gedrukte versie kost € 7,95 per boekje.

2 opmerkingen:

  1. Mooi woord.
    'Slimmer kunde gij worden!'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterk concept, wellicht dat ik een steentje bij kan dragen. Erg nuttig voor het voortgezet onderwijs. Mooie tekeningen in het filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen