15 november 2010

Kruti Shah en Itay Talgam spreken op TEDxYouth

Record goede-doelen inzamelaars Jip Maathuis (13 jaar) en Joost Pastoor (11), ondernemer Thijl Klerkx (16), multitalent Kruti Shah (18) en beurshandelaar Sabirul Islam (19) zijn enkele van de sprekers, aanstaande zaterdag tijdens de eerste editie van de conferentie TEDxYouth in Nederland.

In Amerika is het sinds de jaren negentig een fenomeen; sinds enkele jaren begint het ook in Europa door te dringen: TED. Bijzondere sprekers beklimmen het podium om in 18 minuten een onuitwisbare presentatie te geven. TED publiceert alle presentaties online. Inmiddels zijn er al ruim 800 filmpjes online gezet, die samen al meer dan 200 miljoen keer bekeken zijn.

Sinds vorig jaar worden ook in Nederland TED-conferenties gehouden. TEDxYouth@Amsterdam is de jongerenversie van de conferentie. Jonge sprekers brengen hun verhaal voor het voetlicht in Science Centre NEMO in Amsterdam. Bezoek de website van het evenement voor meer informatie.

1 opmerking:

  1. Ik was er ook aangezien mijn dochter deelnam. Indrukwekkend evenement! Dit verdient navolging. Morgen wordt TEDxAms gehouden. Even afwachten, maar deze formule mag wat mij betreft op grotere schaal plaatsvinden. Mooie nieuwe vorm van educatie.

    BeantwoordenVerwijderen