06 januari 2009

Schaatsen op natuurijsWat is het toch mooi: schaatsen op natuurijs. Erik Ekkel heeft een initiatief genomen voor een Google Map waarop je kunt zoeken naar geschikte schaatslocaties in Nederland. Het gaat om een Wikipedia-achtig project, waarbij iedereen met een Google-account informatie kan aanleveren en/of bewerken. Bij elke rapportage kun je zien wanneer deze geplaatst is. Op de foto het ven De Keijenhurk tussen Middelbeers en Westelbeers op 1 januari van dit jaar.

6 opmerkingen:

 1. Anoniem11:00 a.m.

  Ook leuk:
  Natuur op schaatsijs!

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanochtend 30 kilometer op De Flaes bij Hilvarenbeek wezen schaatsen. Geweldig stukkie, sneeuwvrij ijs, rondjes van 1,8 km. Sfeerbeelden en de data van mijn GPS-horloge.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem12:19 a.m.

  Tsja, het leven van een zelfstandig ondernemer is soms best zwaar;0)

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Erno schitterend hè bijna 2 kilometer ijs bijna voor je zelf .
  Ik hoor en zie dat je salamon kluunschaatsen aan hebt betekend dat ,dat jij ook op de Weissensee komt????
  Bedankt voor je reactie ik ga morgen middag nog even naar de Flaes en zaterdag hoogst waarschijnlijk naar de weerribben want ik vermoed dat volgende week de Overijselse meren tocht word verreden.
  Groeten Wim en keep it cool

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @wim: Ik heb destijds een pakketje aangeschaft van ijzers en skeelers, die beide onder de Salomon-schoenen kunnen (die ik ook nog eens een weekje voor langlaufen heb gebruikt). Ben er erg tevreden over. Je gaat er met blote voeten in en houdt toch lekker warme tenen; de schoenen geven veel steun en inderdaad, je kunt ermee naar het ijs lopen om pas daar de ijzers eronder te klikken. Zo blijven je ijzers lang scherp. De Weissensee staat op mijn verlanglijstje. Dit jaar eerst maar eens twee marathons rennen. Ik heb gemerkt dat trainen voor schaatsen en voor hardlopen niet 100% samengaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erno
  Bedankt voor de uitleg van de schaatsen maar ik schaats er al 8 jaar op en ga ook vanaf die tijd naar de Weissensee.
  Ik waarschuw je als de Weissensee op je verlang lijstje staat ,als je besmet word met t virus van de Weissensee ben je verloren.Met al het natuurijs van nu ben ik er al helemaal klaar voor wij vertrekken 22januari en ik wil 2 x 200km rijden op dinsdag en vrijdaq in de 2de week .
  Vanmiddag nog 2uurtjes op de Flaes gereden 30 rondes gemaakt het was geweldig mooi met de rijp op de bomen en bossen.
  Zie later mijn www
  Groeten Wim.
  p.s.jou foto s van vanmorgen zijn ook schitterd we worden verwend deze dagen temperatuur op dit moment 19.40 uur -12c

  BeantwoordenVerwijderen