11 juni 2015

Workshop: 'Maak je eigen text based MUD-game'

"Pak zwaard."
"Open deur."
"Ga terug."

Een MUD (Multi-User Dungeon) is een multiplayer-spel waarin speler verschillende rollen krijgen. Het spel begint met de beschrijving van een spannende situatie, een omgeving en een opdracht. Je speelt het spel door voor jouw avatar opdrachten in te typen. Die brengen je verder in het spel. Het spel geeft na elke stap nieuwe informatie, zoals:

"Je hoort een deur opengaan achter je."
"Er staat een kist in de hoek van de kamer."

Het leuke van MUD-games is dat je ze zonder veel instructie zelf kunt bedenken en maken, ook samen met anderen. En dat is precies wat we gaan doen op zaterdag 18 juli in Eindhoven (Wal 28) tijdens de workshop 'Maak je eigen MUD-game'.De workshop duurt van 10:00 tot 15:00 uur en wordt verzorgd door Dick Janssen, ict-deskundige en initiatiefnemer van het 040gamelab en Erno Mijland, schrijver en begeleider van computerclub Beers' Hackwerk

In de ochtend krijg je uitleg hoe je een goed verhaal maakt voor een game, leer je de techniek voor het maken van een textadventure game en bedenken we samen wat voor game we gaan maken.
Na de lunch gaan we het spel echt maken. Aan het eind van de workshop komt de game online beschikbaar zodat je hem kunt spelen met je vrienden!

Deelname aan deze workshop is gratis* voor jongeren van 13-16 jaar. Meld je aan bij Erno Mijland, 013-5142390 of ernomijland@gmail.com. Maximaal 10 deelnemers! Je mag je eigen laptop gebruiken, maar kunt ook gebruik maken van de aanwezige computers.

Wil je meer weten over MUD's? Ga naar http://discworld.atuin.net/lpc/playing/ en klik op Play Now. Je maakt een account aan en kunt dan spelen.

* De workshop is gratis omdat Erno en Dick willen uitproberen of het inderdaad lukt om in één dag met een kleine groep deelnemers een eenvoudig, werkend spel te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten