09 augustus 2012

Top 10 gratis apps voor de iPad

Voor de iPad zijn duizenden gratis programma's (apps) beschikbaar, zowel voor entertainment als voor  productiviteit. Onderstaande een selectie van tien 'serious apps', met daarbij een beschrijving en de link naar de app-store, zodat je ze gemakkelijk direct kunt installeren.

1. Flipboard
Lees artikelen vanuit verschillende bronnen in een gebruiksvriendelijke omgeving. Volg bijvoorbeeld de nieuwe berichten op je favoriete website of blader door de berichten uit je LinkedIn- of Twitter-account in een magazine-achtige weergave. Installeer!

2. RTL Nieuws 365
Een mooi vormgeven, gebruiksvriendelijke app die een actueel nieuwsoverzicht geeft in tekst, fotografie en video. Via de app heb je ook toegang tot het weerbericht met buienradar en de file-infomatie. Installeer!

3. LinkedIn
Prettige app om je LinkedIn-account bij te houden. Installeer!

4. Skype
Op de iPad kun je FaceTime gebruiken om videogesprekken te voeren met andere gebruikers van Apple-producten (iPad, iPod). Skype is platformonafhankelijk en draait ook op Windows-computers. Ook omdat Skype al veel langer bestaat zijn er veel meer mensen met een Skype-account. De app maakt het gemakkelijk om een videogesprek met ze te voeren. Installeer!

5. Uitzending Gemist
Bekijk televisieprogramma's van de Publieke Omroep op het moment dat het jou uitkomt. Installeer!

6. Veronica Magazine tv-gids
Een handige, actuele televisiegids met een overzicht van alle belangrijke Nederlandse en buitenlandse zenders. Installeer!

7. Dragon Dictation
Spraakherkenning wordt steeds betrouwbaarder. Deze gratis app laat je kennis maken met de mogelijkheden. Spreek een zin in en hij verschijnt als tekst op je scherm. De tekst kun je kopiëren en plakken, bijvoorbeeld in een e-mail. Nog niet perfect, maar de moeite waard eens uit te proberen. Installeer!

8. Dropbox
Bekijk de bestanden die je in Dropbox ('in the cloud') hebt geplaatst. Handig bijvoorbeeld voor leeswerk, stukken die je voor een vergadering bij de hand moet hebben, maar niet uit wilt printen enzovoort. Installeer!

9. Simple Mind+
Een programma om snel een eenvoudige mindmap mee te maken. Het resultaat kun je mailen, publiceren op het internet of bewaren als foto op je iPad. Installeer!

10. Je favoriete webpagina als app
Tot slot: je kunt van elke webpagina een app maken. Open de pagina in Safari. Klik bovenaan het scherm op het icoontje met de rechthoek waar een pijltje uit wijst en kies voor 'Zet in beginscherm'. Verander eventueel de beschrijving en klik op 'Voeg toe'. Het icoontje komt nu in je beginscherm te staan. Door erop te klikken, ga je direct naar de betreffende pagina, zonder eerst handmatig de browser te hoeven starten.

1 opmerking:

  1. Postapp: een gratis app – de makkelijkste manier om posts te delen op alle sociale netwerken. Post overal met één klik!
    Aandroid market: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kawaii.postapp
    itunes: http://itunes.apple.com/us/app/postapp/id507944680

    BeantwoordenVerwijderen