16 maart 2011

Workshop 'Sociale media in het onderwijs' (Etten-Leur)

Twitter, Hyves, LinkedIn, Slideshare, Facebook... sociale media zijn internettoepassingen waarmee mensen online met elkaar in contact kunnen komen. Je kunt ze op een informele manier en voor je plezier gebruiken, maar ook voor samenwerking op afstand én om met en van elkaar te leren. Voor het onderwijs is met name dat laatste van belang.

Op dinsdag 19 april verzorg ik van 14.30 tot 17.30 uur een workshop over dit thema voor docenten uit het voortgezet onderwijs op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur. De workshop begint met een prikkelende inleiding over de mogelijkheden om sociale media in te zetten in het onderwijs. Deelnemers maken kennis met een aantal voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast worden de risico's van het gebruik van sociale media besproken en hoe daarmee om te gaan.

In het tweede deel van de middag gaan de deelnemers onder begeleiding creatief aan de slag met het bedenken en uitwerken van concrete toepassingen voor de eigen onderwijspraktijk met gebruik van bestaande sociale media-toepassingen. Ze werken daarbij volgens een speciaal ontwikkeld format. Uiteraard kunnen deelnemers hun eigen voorbeelden en vragen meenemen en bespreken met aanwezige collega-docenten.

Deelnemers hebben na afloop zicht op de didactische mogelijkheden van sociale media in het onderwijs (theoriegedeelte) en hebben concrete ideeën opgedaan voor het inzetten van sociale media in hun eigen lessen (praktijkgedeelte).

Deelname aan de workshop kost 40 euro inclusief BTW. Inschrijven kan via deze link. Daar vind je ook verdere details.

1 opmerking:

  1. mooi om te zien dat steeds meer scholen zich bezighouden met social media.

    BeantwoordenVerwijderen