13 oktober 2009

Slimmer werken met e-mailmappen: 'Filter maken'

Elke dag eindigen met een lege inbox... het blijft een opgave. Een lege inbox geeft echter rust, een opgeruimd gevoel, het idee dat je de boel onder controle hebt. De moeite waard dus om er elke dag aan te werken.

Het gaat er allemaal om zo weinig mogelijk tijd te besteden aan het verwerken van mail, maar tegelijkertijd met aandacht en toewijding relevante berichten te lezen en te beantwoorden. De ruis eruit, is de boodschap. Dus zorg je er bijvoorbeeld voor dat filters nieuwsbrieven direct naar een aparte map verzenden, die je eens in de week of in een loos moment even scant op mogelijk interessante informatie.

Het aanmaken van filters is helaas niet iets waar je met een keer puzzelen voor altijd van af bent. Voortdurend komen er nieuwe typen berichten bij die eigenlijk gefilterd moeten worden. Of afzenders veranderen iets in hun manier van verzenden (een ander mailadres, een andere titel), waardoor een eerder gemaakt filter niet meer werkt.

Het aanmaken van een filter kost even tijd. Heb je het druk, dan is het gemakkelijker op de 'delete'-knop te drukken. Nadeel: je bent het bericht kwijt én krijgt de volgende keer soortgelijke berichten weer in je inbox.

Tijd voor een oplossing. Maak een map 'Filter maken' aan en verplaats daar het betreffende bericht in. Al naar gelang de vulling van de map werk je bijvoorbeeld een keer in de week je filters bij.

1 opmerking: