25 september 2009

Minisymposium over gamen en jongeren

IMG_8706.JPG

Op woensdag 21 oktober 2009 van 13.30 - 16.30 uur staat bij Fontys Hogescholen Verpleegkunde in Eindhoven het minisymposium ‘It’s all in the games’ op het programma. Tijdens het symposium gaan deskundige sprekers in op de risico's en de de mogelijkheden van het gamen.

Herm Kisjes en ik presenteren er ons nieuwe boek ‘It’s all in the games’. Deelnemers ontvangen een exemplaar.


Het symposium is bedoeld voor (professionele) opvoeders, hulpverleners en docenten/begeleiders die in aanraking komen met gamende jongeren en die zich willen verdiepen in de mogelijkheden om deze jongeren beter te begeleiden.

Bijna alle jongeren spelen games, samen of alleen, online en offline, even tussendoor of uren aan een stuk, ter lering of voor vermaak... Over de impact van games op jongeren wordt veel gezegd en geschreven, deels op basis van onderzoek, deels op basis van overtuigingen, deels op basis van al dan niet gezond verstand. Er klinken waarschuwende woorden: games zouden verslavend zijn, kinderen gewelddadig of neerslachtig maken en ze in een sociaal isolement brengen. Maar games worden ook bejubeld als het ultieme leermiddel en een ideale vorm van ontspanning. Maar hoe zit het nu echt? En wat kun je als begeleider en opvoeder doen om jongeren zodanig te begeleiden dat ze op een gezonde manier met gamen omgaan? Deze vragen komen aan de orde tijdens deze levendige middag.

Programma
13.15 uur: Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur: Welkomstwoord en korte introductie
13.35 uur: Ben Schouten, lector Serious Game Design, verbonden aan Fontys Hogeschool ICT: ‘Gamen en onderwijs’
14.05 uur: Arthur Vankan, oud-wereldkampioen en Europees kampioen in Halo 2 en Gotham Racing 2: ‘Gamesport’
14.35 uur: Pauze
14.50 uur: Martin Reddeman en Nicolle van Mill, verbonden aan Novadic-Kentron: ‘Wat is game-verslaving?’
15.20 uur: Herm Kisjes & Erno Mijland, auteurs van ‘It’s all in the games’: ‘Gamen is geweldig of... gamen geeft problemen?’
15.50 uur: Afsluiting met een drankje

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 45,00. Dit bedrag is inclusief het boek ‘Its all in the games’, koffie/thee en twee consumpties.

Waar
Fontys Hogeschool Verpleegkunde, ds Fliednerstraat 2, Eindhoven. Volg de bordjes naar ruimte 2423.

Aanmelden
U kunt zich tot 19 oktober digitaal aanmelden. U ontvangt een bevestiging van uw deelname en een factuur per e-mail. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers.

Klik hier voor de digitale flyer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten