01 april 2009

Sir Ken Robinson over 'The Element'

Talent alleen is niet genoeg om ergens heel erg goed in te worden. Je moet er ook mee in je element zijn, oftewel er veel plezier in hebben. Dat is de boodschap van het nieuwe boek van Sir Ken Robinson en hij noemt de combinatie van talent en plezier: het Element.

Managementboek schrijft: "Ken Robinson laat zien dat iedereen het Element kan vinden. Achtergrond, leeftijd en tegenslagen hoeven geen belemmeringen te zijn voor succes. Aan de hand van vele voorbeelden en interviews met succesvolle mensen (waaronder Paul McCartney, Mick Fleetwood, Meg Ryan en Richard Branson) maakt hij duidelijk dat het niet gaat om hoge cijfers op school, maar dat er meer vormen van intelligentie en talenten zijn." Ik moet het boek zelf nog lezen, maar deze presentatie is een mooie warming up.(Tip van Maurits Fondse via Facebook.com)

Zie ook: Laat talent niet verloren gaan.

2 opmerkingen:

 1. Dag beste Erno,

  Doordat ik volgende week een presentatie bij Fontys geef over het boek The Element was ik aan het surfen en kwam ik bij jouw weblog uit!. Leuk om elkaar zo weer digitaal te ontmoeten. Heb jij inmiddels het boek gelezen? Ik denk dat het een goed boek is; wordt op het einde wel wat langdradig. Ook heb ik wel wat opmerkingen te plaatsen en als je het leuk vindt zal ik die in een volgende reactie achter laten. Oke?

  Vriendelijke groeten,
  (oud-collega)
  Willem de Jong
  Fontys OSS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Erno,

  we spreken elkaar morgen, maar heb je et filmpje va Ken Robinson op Ted.com gezien? Lachen en inspirerend!

  Groet, Geertjan Aleven
  Hart & Hoofd. De onderwijscoach.

  BeantwoordenVerwijderen