28 februari 2008

Hack from the pastCreatief knutselen met geluid wordt steeds gemakkelijker. Zo hobby ik af en toe met Garageband en Audacity. En nu schrijft muzikant Marco Raaphorst op zijn weblog over een mobiele studio op mobieltjesformaat... Het gaat maar door.

En dan te bedenken dat ik zo'n 25 jaar geleden mijn eerste audioloops maakte met een cassettebandje. Dat ging zo. Eerst schroefde ik de cassette open. Vervolgens haalde ik de tape er allemaal uit, knipte een stukje tape los en plakte de uiteinden weer aan elkaar. De hierdoor ontstane ring ging terug in de cassette, die ik tot slot dichtschroefde. Dan nam ik een geluid op op de tape in de hoop dat begin en eind mooi en ritmisch op elkaar aansloten. Et voila: de audioloop was klaar!

1 opmerking:

 1. Anoniem12:55 p.m.

  De foto is volgens mij geen cassette met een loop. Of zie ik nu iets over het hoofd? Zo'n loop is toch maar enkele seconden?
  Ken je de software voor kinderen, genaamd Het geluidenboek?
  Prachtig speelgoed voor kinderen en volwassenen om geluidverhalen te vertellen. Een spookverhaal met 4 sporentrack. De moeite waard om eens te proberen.
  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen