24 september 2007

100% Zelfstandig ondernemer!

Over drie maanden is het zover. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is nu al gemaakt. Ik word 100% zelfstandig ondernemer!

Ik werk al sinds 1989 bij Fontys Hogescholen, waar ik dus al bijna 19 jaar intern aan een leuk CV'tje heb gebouwd. Ik was de eerste jaren medewerker communicatie bij de lerarenopleidingen in Tilburg. Hierna werkte ik enkele jaren in Eindhoven, waar ik de interne communicatie - met name het intranet - op poten zette voor de opleidingen voor de zorg, welzijn, journalistiek en personeel en arbeid. Daarna werkte ik drie jaar voor de redactie van de afdeling Marketing en Communicatie van Fontys. Ik leverde bijdragen aan het personeelsblad Fontyscope en was verantwoordelijk voor de eerste volledig digitale studentenkrant in het hbo: de website Evenaar.fontys.nl, later FontysOnline. Vervolgens was ik een jaar als docent Taal en Communicatie bij de Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool in Eindhoven. In 2004 verhuisde ik naar Fontys OSO in Tilburg om de stafdienst PR en Werving te versterken.

Sinds 1998 was ik al parttime zelfstandig ondernemer. Per 1 januari 2008 wordt dat een fulltime job binnen de VOF die ik met mijn partner Ineke van Aaken heb.

Aan ideeën geen gebrek. Ik heb plannen voor boeken, onder andere over metaforen en over het zoeken naar balans. Daarbij wil ik verder met het verzorgen van workshops waarin deelnemers uitgedaagd worden creatief met een thema aan het werk te gaan. En dan is er nog het journalistieke en voorlichtende schrijfwerk. De rode draad: leren van de dingen die ik doe en daar anderen deelgenoot van maken. Het is een mooie tijd om meester en gezel in één te zijn...

3 opmerkingen:

  1. Anoniem10:18 p.m.

    Ik begin komende maandag, vandaag was mijn afscheid bij de begeleidingsdienst. Geweldige uitdaging.

    Peterter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd Erno, altijd weer een mijlpaal als je helemaal zelfstandig bent!

    BeantwoordenVerwijderen