23 april 2007

Jubileum: 10 jaar schrijven over internet

"Het is het recht van een auteur om zeggenschap te hebben over zijn product, totdat hij ervoor kiest dat recht te verkopen. Dat is niet alleen een ethisch standpunt. De hele economie van informatie- en entertainmentproducten drijft op dit recht."

Grasduinend in mijn archief ontdekte ik vandaag dat het tien jaar geleden is dat ik voor het eerst over internet schreef: een artikel over internet en auteursrecht in Tekstblad, een vakblad voor tekstschrijvers. Na publicatie van het artikel op het web kreeg ik destijds nog twee waardevolle reacties die ik verwerkt heb ik de webversie. Hoezo, web 2.0 als nieuwe ontwikkeling? Het teruglezen van mijn 'maiden article' over het thema 'internet' was allerminst de tenenkrommende ervaring die ik verwachtte (er is immers zoveel gebeurd: 10 jaar internet), omdat de boodschap gewoon nog actueel is. Alleen gaat het nu niet meer alleen over tekst, maar ook over video, muziek in cd-kwaliteit, hoge resolutie fotografie...

In de afgelopen tien jaar volgden bijdragen rond dit thema voor het inmiddels ter ziele gegane Net Magazine / Net Professional, Tijdschrift voor Multimedia, de internetrubrieken van Eindhovens en Brabants Dagblad, Computable, Computers op School, Computer Idee, Handboek Internet en E-commerce (Academic Service) en Brabant Magazine. Ik drink er vanavond eens een goed glas wijn op.

Het artikel staat in mijn Scribd-archief: klik hier.

1 opmerking:

  1. Anoniem3:42 p.m.

    Leuk als iets na 10 jaar nog blijkt te kloppen. Zeker als het over internet gaat!
    Van harte gefeliciteerd, en probeer een (minstens) 10 jaar oude whisky...

    BeantwoordenVerwijderen