03 maart 2007

De ideale werkdag...

Afgelopen vrijdag had ik zo'n (thuis)werkdag, waarvan ik er meer zou willen hebben.

Ik sta om zes uur op om tot ongeveer half acht te werken aan een artikel. Goed uitgerust, in alle stilte, kan ik heel geconcentreerd werken. Dan ervaar ik 'flow' zoals het bedoeld is en produceer ik bijna twee keer zo snel als midden op de dag. Ook het gevoel al wat af te hebben bij het ontbijt is erg 'rewarding'.

Na het ontbijt een uurtje hardlopen en om half tien weer achter de pc voor nog wat schrijfwerk. Opgefrist door de buitenlucht en geactiveerd door de beweging kan ik nog een mooi stukje werk verzetten.

Na de lunch tijd voor wat ik wel de KKK's noem. De eerste K staat voor 'kleine', de derde voor 'klusjes'... Afspraken maken, papieren ordenen, post en e-mail wegwerken, een rekeningetje schrijven en een proefje nakijken. Dingen die erbij horen, maar die niet echt dat bevredigende gevoel geven dat je echt iets gedaan hebt. Geheel onterecht natuurlijk, maar zo voel ik het nu eenmaal.

Mijn dagelijkse werkdip begint rond drie uur: tijd om wat te lummelen, dochter van school halen, het eten voorbereiden... Ik mag dan genieten van de gewone dingen: veel van het geplande werk is immers al gedaan.

's Avonds na achten leef ik weer op. Tijd om nog wat te 'werksurfen': de betere blogs bekijken, een goed artikel lezen, zelf nog wat publiceren, een podcast bekijken/beluisteren.

Wat is jouw ideale werkdag?

1 opmerking:

  1. Ja, dat klinkt als een mooie werkdag. Vroeg opstaan en al werk verricht hebben als de rest van het gezin aan het ontbijt gaat heerlijk is dat.
    Dat sporten inlassen dat lukt me nog slecht. Vind dat in de ochtend zo'n gemiste kans om nog meer te lezen en schrijven....
    Ik heb het nog niet gevonden, mijn ideale werkritme. Behalve dat deel in de ochtend voor het naar school brengen van de kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen