09 oktober 2006

Gelezen: 'Hoe versier ik het'

"Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, vooral niet als die koe een geit kent die een zuster heeft die elke dinsdag met een haas gaat tennissen." Het lijkt een quote uit een boek over netwerken, maar dat is 'Hoe versier ik het' van Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg niet echt.

Het duimdikke, vlot geschreven werkje gaat vooral om het leggen van alledaagse contacten en hoe gemakkelijk dat eigenlijk kan zijn. De mogelijkheden liggen letterlijk op iedere straathoek voor het oprapen. Het is vooral een kwestie van oprechte belangstelling tonen voor die andere persoon.

Toch, ook voor wie de netwerkbril opzet biedt het boekje zeer waardevolle tips. Ook bij het netwerken werkt immers een gemeend compliment, het stellen van goede vragen en het goed observeren van de ander.

In het hilarische deel over leren omgaan met afwijzing herkennen we de provocatieve stijl die het duo later uitwerkte in het meesterwerkje over provocatief coachen: 'Succes is ook niet alles'.

Het boek is niet meer verkrijgbaar in de reguliere handel. Leen dit boek bij een bibliotheek bij jou in de buurt. Of koop het tweedehands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten