11 januari 2012

Hemelbestormers!

Het is de tijd van de goede voornemens, dus wat doe je dan als redacteur van een radioprogramma: je googlet even op 'goede voornemens' en je komt bij de eerste tien hits een item '10 tips voor succesvolle goede voornemens'. Die auteur, dat is vast een expert, denk je en je nodigt hem uit om mee te werken aan een programma-onderdeel.

Het radioprogramma heet Hemelbestormers, de auteur van het stukje ben ik. Het stukje komt uit 2006. Een expert in de traditionele zin van het woord (wetenschapper of psycholoog) ben ik niet als het om dit specifieke onderwerp gaat, hooguit een ervaringsdeskundige en autodidact op het gebied van gedragsverandering, onder andere waar het gaat om mediagebruik. Dat vond de redactie eigenlijk wel aardig, dus de uitnodiging om naar Hilversum te komen was een feit.

Afgelopen zondag was de uitzending. Leuk om te doen: wat vertellen, bellers te woord staan met hun vragen over goede voornemens en weer eens een keer rondlopen in een radiostudio. De uitzending zelf is hier terug te luisteren.

1 opmerking:

  1. En waarom zou een autodidact zoveel minder weten als iemand die daar voor heeft doorgeleerd aan een universiteit? Ik vond dat je heel kundig en helder antwoord gaf op de vragen van het radioprogramma. Ze waren volgens mij allebei heel tevreden met het antwoord. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen