17 september 2011

Wordfeud: tips & trucs

De fanatieke Wordfeud-speler doet niet zomaar wat, maar gebruikt strategieën om de ander af te troeven. Enkele tips & trucs:

 1. Pas alleen als het echt niet anders kan. Wissel liever via 'menu' je letters om ('swap tiles'). Doe dat strategisch. Je mag omwisselen totdat er nog zeven 'tiles' beschikbaar zijn. Ruim net voor die tijd die onmogelijke letters op en zadel er je tegenstander mee op.
 2. Woordlengte zegt weinig over het puntenaantal. Leg liever een slim gelegd kort woord met veel punten, dan een lang woord met weinig punten.
 3. Geef je met je woord de ander toegang tot het aanleggen van een woord met dubbele of drie keer waarde, overweeg dan of het dat waard is.
 4. Creëer met een woord alvast ruimte om een volgend woord aan te leggen, bijvoorbeeld als je daarmee lastige letters kwijt kunt.
 5. Blokkeer met een woord de mogelijkheid voor je tegenstander om op een dubbele of drie keer woordwaarde te komen.
 6. Leg horizontale woorden die tegelijkertijd een verticaal woord met 1 letter verlengen (of andersom natuurlijk). Beide woorden tellen dan mee. Dat is niet het geval als je door een woord heen legt.
 7. Focus niet alleen op woordwaarde. Een letter met een hoge waarde op drie keer letterwaarde geeft misschien een hogere score.
 8. Speel vals! Gebruik Andy's Anagram Solver om woorden te vinden met de letters die je hebt.

Bulkweken

16 opmerkingen:

 1. Het spel is veel leuker en creatiever als je niet tegen maar met elkaar speelt. Verander de regels, ga op zoek naar een gezamenlijke hoge score en speel het spel eerlijk en fair. Beloon mooie vondsten, maak nieuwe woorden waarvoor het aannemelijk is dat die betekenis er aan gegeven zou kunnen worden.
  Kortom het gaat om het spel, niet om de knikkers. Niet elkaar verslaan maar elkaar beter maken en een gezamenlijk doel creëren. Dat is vaak veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem4:10 p.m.

  9: Speel goed vals en gebruik het officiele woordenboek van Wordfeud op www.wordfeudwoorden.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem8:37 a.m.

  Als je dan toch vals wil spelen, doe het dan ook meteen goed. Download een app zoals Wordfeud Helper en alles gaat automatisch. Die app vindt woorden die je zelf amper zou kunnen bedenken. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk. Als die app dan meteen de tegeltes voor je neer legt en op de verzendknop drukt hoef je het spel zelf ook niet meer op te starten........................(-;

   Verwijderen
 4. Anoniem9:21 p.m.

  cheat gewoon niet, aangezien je alles verpest. stelletje noobs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem10:17 a.m.

  De telling deugt niet. Jammer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem9:21 p.m.

   klopt, heb je een mooi woord met veel hoge punten letters en dat woord ligt dan nog eens op een tw vakje krijg je alleen maar je letterwaarde

   Verwijderen
  2. In platas van een woord welk inhoudt 2x woordwaarde plus 3 x woordwaarde wordt notabene 6 x woordwaarde berekend! Dat is toch klinkklare onzin????

   Verwijderen
  3. Anoniem9:30 p.m.

   Nee, dat is logisch. Het is namelijk 2x 3x Woordwaarde, dus 6x. Het is niet optellen, maar vermeningvuldigen.

   Verwijderen
 6. TIP: Wordfeud statistics

  Als je makkelijk wilt bijhouden hoeveel spelletjes je hebt gespeeld en hebt gewonnen/verloren tegen een 'friend', dan kun je FEUDFAN ( http://www.feudfan.com ) gebruiken. Laat ook zien hoeveel spelletjes je hebt gespeeld in totaal en wat je winrate is, wat je average score is, en wat je wereldranking is. Ook als app voor je iPhone. Gewoon SUPER!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tip 1 t/m 7 zijn oke, maar tip 8 geeft alleen maar aan dat sommigen weinig van het uitgangspunt van dit leuke spel begrijpt. Met tip 8 kun je net zo goed meteen tegen een computer spelen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Snap tip 8 ook niet idd! Waarom cheaten? Is t zo belangrijk voor dat je wint?? Terwijl je zelf weet dat je vals moest spelen om iemand te verslaan. Das wel erg triest hoor! Gaat mij om de tijdverdrijving en t plezier. Al verlies ik 100x achter mekaar. Kan mij dat nou schelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem3:57 p.m.

  Een handige tip om je spel te verbeteren is gebruikmaken van Bordwoord: http://www.bordwoord.nl . Deze website kan voor jou gratis en zeer snel de beste woorden voor jouw wordfeud-bord bepalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ik ook een goeie helper vind is www.wordfeud-help.nl, die is snel te openen door de url hulp.wf en geeft ook meteen de punten. Werk ook goed op mobiel maar uiteraard alleen gebruiken als je echt niet verder kan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem11:24 p.m.

  Een tip die het spel leuker maakt: als je een mooie kans op bijvoorbeeld 6x woordwaarde niet kunt benutten, kun je twee dingen doen. De meeste spelers maken die mooie kans dan 'dood', door iets te leggen waardoor een van de twee vermenigvuldigers niet meer mee doet. Maar je kunt ook proberen elders op het bord nóg zo'n kans te openen. Weet jij zeker dat je met nieuwe letters ook weer een mooie kans hebt (er liggen er dan immers twee). Uiteindelijk scoor je misschien beiden hoog. Mooi toch? Ik speel liever gelijk met 1-1 dan met 0-0.

  BeantwoordenVerwijderen