09 januari 2012

Inspiratiedag Digitale Media en School

Op donderdag 22 maart 2012 organiseert Social Media Club Tilburg in samenwerking met adviseur onderwijs en digitale media Erno Mijland voor iedereen die bij het onderwijs in Tilburg en omgeving is betrokken de Inspiratiedag Digitale Media en School. De dag wordt georganiseerd in het gebouw van de Bibliotheek Midden-Brabant op het Koningsplein in Tilburg en duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Op de inspiratiedag willen we de wijsheid en vaardigheden van leraren, leerlingen en deskundigen op het gebied van digitale media bij elkaar brengen in presentaties, workshops, dialogen en inspirerende activiteiten. De thematiek van de dag wordt uitgewerkt in vier programmalijnen:

  1. Mediawijs: hoe ga je verstandig en gezond om met digitale media?
  2. Digislim: hoe maak je slim en handig gebruik van digitale media in het kader van leren?
  3. Sociale media: hoe kun je sociale media een relevante plek geven in je onderwijs?
  4. Samenleving 3.0: wat verandert er in de samenleving o.a. door de opkomst van digitale media en hoe moeten we daar in het onderwijs op inspelen?
De inspiratiedag is bedoeld om concrete ideeën voor beleid en de onderwijspraktijk op te doen. De opbrengst wordt tijdens de dag verzameld en na afloop online gepubliceerd, zodat deze beschikbaar is voor iedereen die meer wil met digitale media in het onderwijs.

De inspiratiedag wordt georganiseerd op basis van co-creatie: degenen die bijdragen aan de dag en degenen die als deelnemer aanwezig zijn zullen gezamenlijk waarde creëren in de vorm van nieuwe, waardevolle kennis en ervaring. Sprekers ontvangen geen vergoeding en betrokken organisaties ondersteunen met faciliteiten, waardoor deelname aan de dag gratis kan zijn.

Via dit formulier kunt u alvast aangeven of u belangstelling hebt om erbij te zijn. Als u uw gegevens achterlaat ontvangt u binnen enkele weken een uitnodiging om u in te schrijven. U kunt op het formulier ook aangeven of u een bijdrage aan de dag wilt leveren. Binnenkort volgt meer informatie over de locatie, het programma en de opzet van de dag.

2 opmerkingen:

  1. Mooi initiatief, maar Tilburg is net even te ver weg. Misschien moet hier in Hoorn ook maar eens zo'n initiatief van de grond komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doelgroep deelnemers = Tilburg en omgeving Dit i.v.m. wens voor kleinschaligheid en capaciteit die ik kan bieden namens Bibliotheek Midden-Brabant. Inderdaad prima idee om dit soort events op meerdere plekken te organiseren! Leer van onze ervaringen :-)

    BeantwoordenVerwijderen