24 maart 2024

IN HET NIEUWS - Onderzoek NVKE naar angstcultuur


'Je voelde het al zodra je binnenkwam.' 'En dan zeiden ze: ja maar, dat hoort er nu eenmaal bij.' Uitspraken van geschokte bezoekers aan het spookhuis op de kermis van Lutjebroek, afgelopen week. Zij spreken over een angstcultuur. De Nederlandse Vereniging van Kermisexploitanten (NVKE) gaat onderzoek doen.

De gemeente Lutjebroek heeft aangekondigd dat de uitbater van het spookhuis op vergunnings-aanvragen mogelijk vijf jaar bot zal vangen indien hij schuldig wordt bevonden. Deze maatregel, die bedoeld is om de veiligheid en het welzijn van de kermisgangers te waarborgen, zou een van de zwaarste sancties zijn die de gemeente ooit heeft opgelegd aan een attractie-eigenaar.

Het nieuws van de arrestatie heeft zowel bij bezoekers als bij lokale bewoners voor opschudding gezorgd. De autoriteiten benadrukken echter dat op geen enkel moment de veiligheid van het publiek in het geding is geweest.

Bronnen rond de NVKE melden dat het bestuur lopende het onderzoek andere attractie-eigenaren geadviseerd heeft extra op hun hoede te zijn. Vincent Bumper, eigenaar van een botsauto-attractie: 'Uit voorzorg hebben we onze autootjes nu begrensd op 2 kilometer per uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten