03 maart 2022

Kampeerkeuken ('chuck box')

 


Op de camping kook ik graag. In ons camperbusje zit een prima keuken met een twee gaspitten. Maar binnen koken heeft zo zijn nadelen: het leidt tot luchtjes en spettertjes van divers pluimage en de bewegingsruimte voor de kok is beperkt. Kamperen gaat over buitenleven en dus ook: buiten koken. Met de late zon op je gezicht roeren in een pan!

In mijn online zoektocht naar buitenkeukens kwam ik allerlei producten tegen. Een betaalbare kant-en-klare buitenkeuken vond ik niet. Totdat ik stuitte op het fenomeen 'chuck box': een kist waarin je slim en rammelvrij al je kookgear op kunt bergen. Het wemelt op YouTube van de filmpjes waarin handige klussers - veelal Amerikaanse outdoor-liefhebbers - laten zien hoe je zo'n ding kunt maken.

Ik bekeek er tientallen en kreeg zo ideeën om zelf een chuck box te maken. Het werd een maakproject van enkele weken doorlooptijd. Zonder bouwtekening en met beperkte kluservaring ging er steeds veel tijd zitten in dingen bedenken, uitproberen en opnieuw doen, spullen voor de volgende fase halen bij de bouwmarkt en lijmwerk goed laten drogen.

Het resultaat is er nu: een kist van 60 cm breed x 50 cm diep x 40 cm hoog, gemaakt van populieren multiplek (licht!) en vuren latten. Uit de filmpjes leerde ik het werken met twee diepe 'deuren' waarin je ook spullen kwijt kunt. Verder werkte ik met elastiek, pianoscharnieren en oude jampotten (deksel vastschroeven aan het 'plafond' zodat je de potten op kunt hangen). Perfect is het resultaat niet. Zo moest ik best wat spleetjes en gaatjes vullen met vloeibaar hout. Maar deze versie 1 mag er zijn. Tijd om de chuck box in de praktijk te gaan testen.


4 opmerkingen:

 1. Maak je deze ook op bestelling?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, maar zou wel een leuke business kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem7:47 p.m.

   Ik zoek ook iemand die dit voor mij wil maken. Dus wie?

   Verwijderen
  2. Ik doe ook gelijk een bestelling als iemand dit voor mij wil maken. ERno: weet jij iemand of wil je bijverdienen ;-)?

   Verwijderen