26 december 2016

Eindejaars-loopvierdaagse ‘Beerse Strijkerkwartet’

In vier dagen een marathon (42,195 km) lopen en aan de eindstreep het succes vieren met een warm drankje en een Beerse Strijker… dat is het idee achter het Beerse Strijker-kwartet. Het informele loopevent is voor hardlopers en wandelaars.

In de herfst van 2015 liep een groepje hardlopers uit de Beerzen in vier dagen een marathon: vier routes van circa 10 kilometer die op de kaart samen de blaadjes van een klavertje vier vormen.

De groep organiseert dit jaar een tweede editie met nieuwe routes (deels verhard, deels onverhard) en voor iedereen die belangstelling heeft de mogelijkheid om aan te sluiten. Genieten van de omgeving staat voorop; het is geen wedstrijd, er wordt gelopen met een tempo van tussen de 10 en 10,5 km per uur. Wandelaars kunnen hun eigen tempo bepalen en volgen de routes op basis van een digitale kaart. Het is niet verplicht elke dag te lopen.

De start van het Beerse Strijker-kwartet is op dinsdag 27 december om 9.30 uur op de parkeerplaats bij Buurtzorg aan de Kuikseindseweg 18. Op 28 en 29 december starten we op dezelfde tijd, zelfde plek, op de 30e starten de wandelaars om 9.00 uur bij Buurtzorg en de hardlopers om 10.00 uur vanuit Gasterij De Kemphaan, zodat we om 11.00 uur gezamenlijk bij de Kemphaan kunnen afronden. Inschrijven is niet nodig. Drankje en een Beerse Strijker of andere lekkernij zijn voor eigen kosten.

De routes zijn beschikbaar via Afstandmeten.nl. Afstandmeten.nl heeft apps voor iPhone en Android-smartphones, waarmee je via GPS de route kunt volgen. Je kunt de routes ook exporteren naar GPX-, KML- of TCX-formaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten