23 juli 2015

Vakantietip: neem een pakketje podcasts mee...

Een soort 'uitzending gemist' met abonneerfunctie... de podcast. Elk jaar neem ik een pakketje van die dingen op mijn iPod mee, liefst audioprogramma's. Zo heb eens in de Franse Alpen het prachtige interviewrepertoire van Martin Šimek de revue laten passeren of tijdens een weekje Egypte veelvuldig gegrinnikt bij de meligheid van De Mannen van de Radio. Urenlang enter- of infotainment... en het neemt allemaal geen kofferruimte in.

Helaas, voor zover ik kan nagaan, droogt het Nederlandstalige aanbod van podcasts een beetje op. Streaming terugluisteren van programma's kan meestal wel, maar downloaden of volgen via iTunes is meestal onmogelijk of moeilijk. Uitzondering: de fijne storytelling-podcasts van Echt Gebeurd.

Voor wie het Engels machtig is, is het aanbod gelukkig nog enorm. Goed verzorgd zijn de podcasts van het Australische ABC Radio National. Klik op de link 'Programs' en je vindt een overzicht van alle programma's. Elk programma heeft een archief, vanwaaruit je elke aflevering in MP3-formaat kunt downloaden. Een abonnement via iTunes kan natuurlijk ook. Tips: All in the mind (psychologie en meer) en Future Tense (trends en ontwikkelingen in de veranderende wereld).
Ook de BBC biedt voor veel programma's een podcast-abonnement of MP3-download aan. Aanrader is bijvoorbeeld Digital Human over de impact van technologie op de mens. Een klassieker uit de Verenigde Staten tot slot is Shrink Rap Radio. Psycholoog dr. Dave maakte al bijna 500 interviews over zijn vakgebied.

Aanvullingen, tips? Deel ze in een reactie op dit blogbericht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten