29 september 2014

Technotalent stimuleren met computerclubs in Eindhoven

Gastles bij de computerclub in Middelbeers
Eindhoven is dé stad van technologie en innovatie. En een stad die nog veel meer zou kunnen doen voor kinderen en jongeren van 10 tot 27 jaar met een (latente) belangstelling voor ict, programmeren en techniek. Er is het economisch belang om te investeren in technologisch talent, maar ook het sociale belang om kinderen en jongeren te laten uitblinken in waar ze goed in zijn.

Vanuit het Netwerk Leren in Eindhoven is het idee ontstaan om te komen tot een aantal computerclubs in de stad. Onder het label Make IT gaan we hieraan een impuls geven door:
  • het helpen opzetten van computerclubs, gelinkt aan scholen, jeugdwerk, wijkcentra en woonvormen voor jongeren;
  • het ondersteunen van deze startende clubs met kennis, netwerken en middelen.
Tijdens de Make IT Happening op dinsdag 14 oktober van 19.00 tot 21.00 uur kunt u kennis maken met het fenomeen computerclub en presenteren we de plannen om de totstandkoming van computerclubs in de stad een impuls te geven.

De avond wordt georganiseerd door Wij de School, waarin ik samenwerk met Maud van Zandvoort. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op de mogelijkheden van een computerclub, die aan de slag wil als organisator of begeleider of die een bijdrage wil leveren vanuit een bedrijf of organisatie. Het programma bestaat uit een kort inhoudelijk programma, waarna er gelegenheid is om kennis te maken én plannen te smeden.

Deelname is gratis. Locatie: Boiling Room, Oranjestraat 2A, Eindhoven
Meer informatie en aanmelden: www.wijdeschool.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten