13 maart 2014

Padlet als smoelenboek voor een bijeenkomst

Gisterenavond vond bij Founded By All in Eindhoven een netwerkbijeenkomst plaats over de toekomst van het onderwijs in de regio. Om het netwerk van deze avond een gezicht - of liever 'gezichten' - te geven, hadden we als organisatie een inschrijfbalie ingericht met drie laptops waarop een Padlet-prikbord open stond. Alle deelnemers vulden hier zelf hun gegevens in: een naam, organisatie, e-mailadres en een foto.Padlet werkt heel gemakkelijk en is gratis te gebruiken:

  1. Je maakt op de Padlet-website een virtueel prikbord aan. Dit kan zonder eerst een account aan te maken, maar als je dat wel doet, kun je het prikbord ook beheren.
  2. Elk prikbord dat je aanmaakt krijgt een unieke link. Wie over deze link beschikt, kan een item op het prikbord plaatsen door op een willekeurige plek te klikken. Een en ander gebeurt realtime en synchroon. Plaatsen twee mensen tegelijk een item, dan zie je deze ook tegelijk tot stand komen. Een foto kan direct gemaakt worden met de webcam. Zo heb je de gezichten erbij, zoals je ze die avond ook gezien hebt.
  3. Inschrijfbalie 2.0
  4. Het is met deze methode ook mogelijk om iemand die niet aanwezig kan zijn, maar zich wel met het netwerk verbonden voelt, een item aan te maken op het prikbord op een ander tijdstip / vanaf een andere locatie. 
Als beheerder kun je onder andere:

  • je prikbord vormgeven met een eigen achtergrond
  • items verplaatsen om het prikbord overzichtelijk te houden
  • je prikbord eventueel beveiligen met een wachtwoord
  • na afloop van een bijeenkomst de mogelijkheid uitschakelen om nog nieuwe items toe te voegen
Wat mij betreft een geslaagde toepassing van deze online tool. Zojuist namelijk al een e-mail gestuurd naar een deelnemer van wie ik me alleen de voornaam en het gezicht kon herinneren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten