24 april 2013

Doe mee en win een boek!

Wij de School is een nieuw initiatief van een aantal gedreven ondernemers in social innovation in Zuidoost-Brabant. Deze regio blinkt uit in coöperatieve samenwerking, creativiteit en innovatief ondernemerschap. Met het initiatief maken we de vertaalslag naar het onderwijs.
Onze missie is om thuis, scholen, bedrijven, gemeenten en verenigingen én kinderen, jongeren en (jonge) professionals, via school te verbinden.
We denken dat hiermee voor alle betrokkenen nieuwe kansen ontstaan om te leren, om slimmer te organiseren, om de samenhang in de gemeenschap te versterken.

Een van onze eerste activiteiten is het verzamelen van honderd creatieve, praktische ideeën om de buitenwereld bij de school én de school bij de buitenwereld te betrekken. Het moet gaan om  ideeën waarbij alle betrokkenen baat hebben. Ideeën ook die niet of nauwelijks extra tijd en geld kosten, maar juist energie en creativiteit opleveren.

Enkele voorbeelden:
  • Houd een inventarisatie onder ouders: wat doe je voor werk / hobby en ben je bereid hier iets over te vertellen op school of vanuit die kennis / dat talent op een andere manier bij te dragen aan school.
  • Organiseer thema-avonden met lokale partijen: bedrijven (hoe verandert de wereld van werk door nieuwe technologie), verenigingen (respect op het sportveld).
  • Organiseer een intergenerationeel voorleesevent: kinderen, ouders en ouderen lezen verhalen voor aan elkaar.
  • Laat leerlingen een workshopmiddag verzorgen voor leraren, overig personeel (en ouders) over sociale media.
  • Waarom hebben we eigenlijk geen stages in het PO? Jonge kinderen kunnen bijzonder rijke ervaringen opdoen door een dag mee te lopen een lokale organisatie.
  • Een schoollokaal inrichten als kringloopwinkeltje, gerund door leerlingen. Denk aan speelgoed waar niets mee gedaan wordt, maar waar jongere kinderen nog iets aan hebben. Opbrengst investeren in de school.
Denk mee en win een boek
Heb je zelf een geweldig idee (of een best practice), deel het met ons en maak kans op mijn boek 'Smihopedia. Aan de slag met sociale media in het onderwijs'. We geven exemplaren weg voor de drie origineelste inzendingen.

Deel hier je idee. Inzenden kan tot en met vrijdag aanstaande, 18.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten