08 oktober 2012

Nieuwe editie BoekTweePuntNul én handboek

Wie in Nederland een kerk, school of ander openbaar gebouw bezoekt, heeft waarschijnlijk geen enkele bijdrage geleverd aan de bouw ervan. Het gebouw stond er al of werd er neergezet door een bouwbedrijf.

In de stad Djenné in Mali staat een bekende moskee. Jaarlijks werken de bewoners van de stad gezamenlijk aan het onderhoud. Ze smeren een nieuwe leemlaag op de muren en repareren delen die beschadigd zijn. De moskee is hún moskee.

Samen een moskee bouwen en onderhouden is co-creatie in optima forma. Iedereen draagt op zijn eigen manier en met zijn eigen mogelijkheden een klein stukje bij aan het grote geheel, waarna alle bijdragers gebruik kunnen maken van het eindresultaat... en er trots op kunnen zijn.

_DSC0964

Ik voelde me afgelopen zaterdag een beetje als een inwoner van Djenné. In Beeld & Geluid (Hilversum) werd een nieuwe editie gepresenteerd van BoekTweePuntNul. In dit boek zijn beschrijvingen verzameld van 200 online diensten en -toepassingen door 200 auteurs. Het boek bouwt voort op de vorig jaar verschenen editie met 125 toepassingen. Tegelijkertijd werd tijdens de bijeenkomst HandBoekTweePuntNul gepresenteerd met 12 achtergrondartikelen over sociale media in het onderwijs. Aan beide boeken mocht ik een bijdrage leveren. Het eindresultaat staat als een huis.

Met dank aan Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff voor dit mooie initiatief!

Klik op de links om BoekTweePuntNul200 en/of HandBoekTweePuntNul direct te bestellen bij Bol.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten