18 oktober 2011

Film: 'Van safe zone naar real life''Van safe zone naar real life' is een korte documentaire waarvoor Herm Kisjes en ik vier gamers interviewden over de plek die het gamen in hun leven inneemt en heeft ingenomen. Bond, Mike, Frank en Bart vertellen hoe ze kennis maakten met de wereld van het gamen, hoe ze er in hun jonge jaren mee omgingen en hoe dat nu is. Ook vertellen ze hoe ouders jonge gamers zouden moeten opvoeden. De film gaat over de aantrekkingskracht van games, maar ook over wat je mist als je te veel blijft hangen in het gamen.

De film is gemaakt door de Eindhovense filmmaker Phocas Kroon. Op vrijdag 14 oktober 2011 ging de film in première tijdens het symposium over het begeleiden van gamende jongeren met autisme in Eindhoven. Frank, een van de geïnterviewden, heeft de diagnose autisme.

1 opmerking:

  1. Het zou interessant zijn om te weten hoe de jongens naar zichzelf kijken nav het interview. Wat is hun zelfbeeld, komen ze over zoals ze ook zijn? Ze maken op mij een positieve indruk en benaderbaar.

    BeantwoordenVerwijderen