01 juni 2011

Inschrijven voor nieuwsbrief sociale media in het onderwijs

Schrijf je in voor de mailinglist over sociale media in het onderwijs
* indicates required

4 opmerkingen:

 1. Anoniem3:24 p.m.

  Heeft U een "Goede Tip/ Advies" voor mijn zoon van 11 jaar, die moeite heeft zich te kunnen concentreren in de klas!! Hij is geweldig..heeft een boven gemiddelde intelligentie.... maar scoort op school alleen maar "E's" en doubleert in groep 7, dit schooljaar!!.............Help!! Zijn Moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeilijk iets over te zeggen. Informatie is te beknopt. De combinatie bovengemiddelde intelligentie en slecht scoren komt vaker voor. Wordt wel onderpresteren genoemd. Niet genoeg uitdaging, verveling... Lijkt me in eerste instantie iets voor de groepsleerkracht om daar met u of uw kind over in gesprek te gaan.

   Verwijderen
 2. Anoniem4:36 p.m.

  Dag,
  Ik had (en heb...) hetzelfde probleem. Ik snapte niet dat hij zo slecht presteerde, hij was toch heel slim, ook extra uitdagingen hielpen niet. Mijn zoon bleek na heel veel onderzoeken het syndroom van Asperger te hebben. Dit is een vorm van autisme. Wellicht een idee om hier eens naar te laten kijken? Na de diagnose is het leven een stuk makkelijker geworden, we kunnen nu veel gedragingen verklaren en daardoor er beter mee omgaan. Tip: kijk eens op de site van het Leo Kannerhuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem4:41 p.m.

  Ik ben me aan het oriënteren op sociale media voor de leerlingen in mijn klas. Ik werk op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Mijn leerlingen zijn 10 jaar oud en hebben een ontwikkelingsleeftijd tot 30 maanden. Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van sociale media voor deze leerlingen?

  BeantwoordenVerwijderen