30 november 2010

Tekenen met SumopaintEr zijn steeds meer programma's op het internet beschikbaar die je kunt gebruiken zonder ze eerst te hoeven installeren. Handig, want dan kun je er op elke computer met een internetaansluiting bij. Bovendien worden deze programma's steeds krachtiger. Denk maar aan Google Docs & Spreadsheets (schrijven en rekenen), Picnik (fotografie) of Mindmeister (mindmappen).

Sumopaint is een van de meest uitgebreide online tekenprogramma's van dit moment. Enkele in het oog springende features zijn: inlezen van een beeldbestand van de eigen computer of van het internet (via URL), vele lettertypes, bewerkingen en standaard vormen, mooie 3D-effecten en andere vervormingen. Je kunt direct aan de slag met het programma. Een account aanmaken is dus niet nodig. Kies je wel voor een account, dan kun je onder andere je beelden online opslaan.

Wegens het stopzetten van mijn website Handig en Gratis plaats ik tips voor handige gratis online software en gereedschappen voortaan op deze website onder het label handigengratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten