31 juli 2010

Gretig!

Martin Simek heeft eens gezegd dat hij zich voor een interview geruime tijd afzondert, zodat hij gretig naar menselijk contact het gesprek in gaat. Gevolg: meer plezier in het werk en een optimaal resultaat.

Het gevoel van gretigheid ken ik onder andere van de twee marathons die ik tot nu toe heb gelopen. Na maanden intensief trainen is het advies de laatste twee weken drastisch gas terug te nemen. Het lopen is net voor die periode niet meer zo spannend. Maar op de dag dat het moet gebeuren, heb ik er enorm veel zin in om de gedane arbeid te verzilveren. De kunst is dan niet te hard van stapel te lopen, maar dat terzijde.

Ik heb het ook met de afwisseling in mijn werk tussen het eenzame, ambachtelijke schrijven enerzijds en het optreden in presentaties en workshops. Laat me niet alleen maar schrijven en laat me ook niet elke dag voor groepen mensen staan. Het meest geniet ik als ik gretig ben naar de ontmoeting met een publiek én als ik hunker naar de rust en de focus van een ochtend schrijven.

Hoe blijf jij gretig bij wat je doet?

1 opmerking:

  1. Erg herkenbaar. Ik herken ook de gretigheid. In jouw artikel heb je het over bepaalde periodes, van week tot week. Bij mij is het van maand tot maand of jaar tot jaar. Ik ervaar het nu ook nu ik met mijn gezin weer ruim 3 maanden de wereld ben ingetrokken: China, India, Thailand, Nepal. We zitten nu even in Thailand en nemen de tijd voor elkaar en voor ons zelf. Die ontspanning en rust zorgen voor inspiratie en energie. Wel jammer dat het niet wordt toegestaan en dat we wederom met de leerplichtwet gaan botsen.
    Voor mij en voor ons is het te belangrijk om zo'n ritme in te bouwen. Golfbewegingen zorgen voor dynamiek in ons leven waardoor het niet voortkabbelt en voorbij gaat zonder het gevoel te hebben echt te hebben geleefd.

    Peterter

    BeantwoordenVerwijderen