04 december 2008

Creëer je oase voor meer creativiteitAls iemand vanuit eigen ervaring zinnige dingen zou kunnen zeggen over creativiteit is het John Cleese. Aan zijn brein ontsproten - soms ook tot diens eigen verrassing - onder ander geniale scenes van Monty Python en hilarische momenten in de serie Fawlty Towers. Op het World Creativity Forum, 19 en 20 november jongstleden, sprak Cleese over creativiteit. Hij stelt dat je bewust tijd en ruimte voor moet vrijmaken om tot nieuwe ideeën te komen in deze hectische tijd waarbij al je beschikbare aandacht voortdurend wordt ingenomen door de latop, de telefoon en allerlei andere prikkels. Creëer daarom je eigen rust in een oase die je vormt door tijd te nemen en je eigen ruimte af te bakenen.

Meer opnames van presentaties op de conferentie vind je hier.

(Bron: Marc Heleven op Nieuwe Producten Bedenken)

3 opmerkingen:

 1. Anoniem8:59 a.m.

  't Is een beetje kip-ei-verhaal: Met je creativiteit creeer je zomaar een oase!
  Kortom, door anders te denken en te leven zet je jezelf zomaar op een enorm positieve spiraal ofwel een 'flow'
  Eigenlijk is het heel simpel en gemakkelijk. Maar ja, die dingen zijn juist het allermoeilijkst!;0)

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem3:49 p.m.

  Leuk en helder.

  In een mooi betoog sta je toch even op het verkeerde been als hij serieus meldt waar hij zijn ideeen vandaan haalt ;-)

  Zag, doorklikkend, Dan Heath met een mooi compact verhaal over zijn stick-factoren toegepast op online daten. Heb ´m maar op mijn site gezet omdat het voor presenteren, onderhandelen etc ook bruikbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6:18 p.m.

  Ik merk dat ik het heerlijk vind om even de tijd te nemen om na te denken over nieuwe ideeën. Vaak neem ik er geen tijd voor omdat ik altijd nadenk over wat ik allemaal nog moet doen. Maar juist even die rust opzoeken is erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen