26 oktober 2008

Op naar de New York City Marathon!Over precies een week, op zondag 2 november, loop ik, samen met mijn partner Ineke en vier dorpsgenoten in New York de marathon. 42,195 kilometer door de stad, samen met zo'n 37.000 andere deelnemers, onder wie zo'n 2000 Nederlanders.

Het afgelopen half jaar hebben we langzaam, maar zeker toegewerkt naar deze dag met trainen én rusten, met gezonde voeding en een mentale voorbereiding op de marathon die voor ons allebei de eerste zal zijn. We hebben er ontzettend veel zin in!

We lopen onder het motto 'Nu lopen voor later'. Ons doel is - naast het genieten van een onvergetelijke ervaring - om geld op te halen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De stichting zamelt geld in voor onderzoeken die tot doel hebben versneld therapieën beschikbaar te maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Want terwijl wij afgelopen tijd volop konden genieten van onze gezondheid en onze sport zijn in onze directe omgeving een aantal vrienden, kennissen, kinderen en ouders geconfronteerd met kanker. Soms was dat ver weg, soms dichterbij; vaak te behandelen, maar een enkele keer als aankondiging van een onherroepelijk afscheid. We wilden wat doen, meer dan er alleen maar zijn voor die ander. Daarmee kwam het goede doel in beeld.

Het gaat goed met de actie. We hebben al bijna 6500 euro ingezameld. Als je ons ook nog wilt sponsoren kan dat. Een week na 2 november gaan we de opbrengst in kaart brengen en de actie afsluiten. Bijdragen zijn tot die tijd nog welkom via een overschrijving op rekeningnummer 1388.79.516 (Rabobank) t.n.v. "Nu lopen voor later: KIKA" of via Geefsamen.nl.

Volg ons live!
In New York zijn de deelnemers verdeeld over drie groepen, die starten om 15:40 uur, 16:00 uur en 16:20 uur Nederlandse tijd. Ik sta ingedeeld in de groep van 16:00 uur. In New York is het dan nog lekker vroeg: rond tienen. Op 2 november vanaf 15:40 uur Nederlandse tijd kun je onze tussentijden en finishtijden volgen. Op de website www.nulopenvoorlater.nl vind je een link. Daar zullen we vanuit New York ook verslag doen van onze belevenissen vooraf en achteraf. Televisieopnamen worden gemaakt door NBC. Daarnaast zendt Universal Sports het evenement live uit op internet.

(Op de foto zie je zeven deelnemers. Een van ons liep tijdens een personeelsuitje echter een ernstige blessure op aan het oog en is uitgevallen. Gelukkig gaat het momenteel goed met hem en zijn de vooruitzichten positief.)

2 opmerkingen:

 1. Anoniem9:15 a.m.

  gisteravond een donatie van 200 Euro
  gedaan, laat ik het maar lekker anoniem houden. Hoeft niemand te weten. Maar de loopgroep natuurlijk wel. Succes!

  anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem11:35 a.m.

  Zet'm op!
  Ik denk aan jullie. Stap voor stap voor stap voor stap voor...

  BeantwoordenVerwijderen