22 september 2008

Kick Off: De Creatieve Wereld

Het loslaten van zo'n honderd witte balonnen vormde zaterdag in Eindhoven het symbolische startsignaal voor De Creatieve Wereld, een initiatief van Rik Konings van Jongleerworkshop.nl. Rik wil wereldwijd kwetsbare kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en kracht te vinden door ze materialen en werkvormen te bieden, waarmee ze hun creativiteit kunnen ontwikkelen.

In het voorjaar van 2009 gaat Rik - als eerste project van de organisatie - met een groep van zo'n 15 mensen naar Tanzania. De groep gaat scholen bezoeken om er creatieve workshops te verzorgen en materialen te bezorgen. Om promotie te maken voor het project gaat de groep de Kilimanjaro beklimmen en zal Rik al jonglerend de halve marathon van de Kilimanjaro lopen. Deelnemers aan de reis betalen niet zelf. Ze laten zich daarvoor sponsoren en vragen de sponsors een bijdrage te leveren voor het creatieve materiaal dat aan de kinderen wordt aangeboden.

Bijzonder is de aanpak die Rik heeft gekozen voor zijn project. Hij is begonnen met het organische, onder het motto: de structuur van de organisatie, dat volgt later wel. Daarom heeft Rik eerst een club mensen om zich heen verzameld met wie hij een verbinding voelt. Hij gaat daarbij intuïtief en snel te werk. Net als ik waren de meeste aanwezigen bij de lancering van het project een paar dagen van tevoren door Rik telefonisch benaderd. Rik belde mij omdat hij zich zo had herkend in mijn boek Leef met lef. Hoe creatief denken je wereld kan verrijken, dat ik hem had geschonken omdat hij mijn honderdste Linkedin-contact was. Het idee is dat ik hem ga ondersteunen bij het schrijven van zijn eerste boek.

Het was een bijzondere bijeenkomst, zaterdag. In een paar uur heb ik Rik leren kennen als iemand die goed is in het inspireren en aan elkaar verbinden van mensen, in het overbrengen van zijn creativiteit, in het vastpakken van zijn talent en het loslaten van dingen waarvoor hij het talent ontbeert. Wordt vervolgd...

7 opmerkingen:

 1. Anoniem7:50 p.m.

  Geweldig initiatief. Het gaat Rik zeker lukken. Jammer dat ik er niet bij was zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem8:17 p.m.

  Rik kennende gaat dit weer fantastisch werken. Hij nodigde mij ook uit, helaas kon ik niet (en heb daar nog spijt van). Maar ik zal Rik zeker steunen daar waar nodig.

  Keep on the god work! Wie volgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem8:19 p.m.

  Grappig. Ik typ een 'verspreking' keep on the god work ipv the good work. Volgens mij moest dit zo zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:58 p.m.

  Ja, het was een speciaal moment die zaterdag ochtend. Rik: "We gaan Creatieve Wereld starten vandaag. Hier is mijn dreamteam: mijn buurvrouw, mijn vrouw, dochter, mijn psychiater, jij.....". De kring die zich vormde op dat parkeerterrein was uniek en krachtig. Zelf zie ik de Creatieve Wereld al actief in Argentinie, om te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem11:46 p.m.

  Hoi Rik,

  Was heel verrast je weer eens te zien, "live".
  Met name hieruit -weer zo'n prachtig projec"t- maak ik uit dat het je goed gaat. Heerlijk om te horen.
  In de eerste plaats: respect! En uiteraard heel veel succes gewenst op deze missie. Je liep er fris en vrolijk bij in Tilburg, zo op het eerste oog, dus ik ga er vanuit dat je goed genoeg in je atletische vel zit om de volgende sportieve uitdaging te volbrengen. De intentie van dit alweer prachtige intitiatief is subliem.
  Wens je oprecht heel, heel veel succes maar vooral ook veel voldoening. Je verdient het!
  Liefs,
  Sjoiske- Joyce
  Go fir it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wervelwind van inspiratie, positiviteit en geven
  Van woorden en daden
  Met voldoening voor zelf en anderen
  Ben je de harten van menigeen aan het overladen
  Dat is Leven!

  From the heart,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Rob,

  Zelf heb ik het geluk gehad om te (kort) te reizen in Tanzania. Het is een tof en vooral zeer nuttig initiatief.
  Ik wens jou dan ook heel veel succes toe !


  Johan van Circus JOJO

  BeantwoordenVerwijderen