11 juni 2008

Ultieme uitdaging in je werk

Vandaag is bij Spectrum het zesde en laatste boek verschenen in de serie Volkskrant Banen-boeken over de belangrijkste drijfveren met betrekking tot werk. Hoe ontdek je wat precies jouw drijfveer is en hoe geef je er invulling aan. Na ruim twee jaar werken is een schitterend project afgerond. Mede-auteurs Rupert Spijkerman, Margriet Bienemann en Martin Reekers... ontzettend bedankt voor de inspirerende samenwerking!

Het nieuwste boek - 'Ik ga voor de ultieme uitdaging' - gaat over mensen die avontuur en spanning zoeken in hun werk. Zij hebben uitdagingen nodig om gelukkig te zijn met wat ze doen, en zijn voortdurend op zoek naar spanning. Hun basisgevoel is opwinding. Ze vertrouwen volledig op zichzelf en in de loop van de tijd beschikken zij over een feilloos kompas en prima overlevingsmechanismen om zich in iedere situatie te redden. Als dit belevingsperspectief het jouwe is, dan kick je op succes in kritieke situaties waarbij je voor de winst gaat in plaats van de veilige weg te nemen. Steeds op dezelfde plek, steeds met dezelfde mensen, steeds met dezelfde taken, dat werkt niet voor jou. Zodra het risico in je werk ontbreekt of te weinig aanwezig is, ga je het tam vinden en je vervelen.

Elk boek in de serie bevat zeven interviews met mensen die vanuit verschillende achtergronden en in verschillende beroepssituaties inhoud geven aan hun basismotivatie. Zo interviewde ik voor dit boek beroepsavonturier Wilco van Rooijen: "Ooit wilde ik de hoogste berg van de wereld beklimmen. Toen dat gelukt was, wilde ik het doen zonder extra zuurstof en met slechts twee anderen, dus zonder dragers. Ook dat lukte. Zoeken naar de ultieme sportprestatie, grenzen verleggen, daar gaat het om. Die grenzen bestaan alleen in je hoofd. De drang ze te verleggen komt diep uit mezelf. Het gaat telkens om de vraag: kan ik dit, gaat me dit lukken?"

Het boek is onder andere beschikbaar bij Managementboek. Zou je een van de boeken uit deze serie willen lezen, maar weet je niet welke? Doe dan de wetenschappelijk ernstig onverantwoorde, maar wel leuke 'Waar ga ik voor?'-test.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten