04 maart 2008

Als je tijd bijna op is...

Als je weet dat je tijd bijna op is, besef je pas echt hoe waardevol tijd kan zijn. Zeker als je nog jong bent en drie schoolgaande kinderen om je heen hebt. Ik heb het hier over professor Randy Pausch, die kanker heeft en nog maar enkele maanden zal leven. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe onvoorstelbaar krachtig mensen kunnen zijn in een dergelijke situatie. Pausch doet me aan hen denken. Het zijn goede gedachten, van hoop en verwondering.

In november vorig 2007 gaf Pausch een lezing over time management op de University of Virginia.Pausch reist in ruim een uur langs de belangrijkste bevindingen over het onderwerp van de laatste decennia. Conclusie: time management gaat vooral om zelfmanagement: jij maakt de keuze de goede dingen te doen. En over management van verwachtingen: wees specifiek over wat je van de ander verwacht als je delegeert.

Pausch brengt zijn verhaal levendig, in een mooie presentatie met humor, hij is authentiek, praat open over zijn ziekte en zijn gezin... en daarmee krijgt zijn nogal rationele opsomming van tips een lading die de lezing tot het eind toe boeiend houdt.

Meer Pausch? Kijk dan ook naar zijn lezing over het echt verwezenlijken van je jeugddromen. Ook zeer de moeite waard.

1 opmerking:

 1. Anoniem9:29 a.m.

  Stof tot denken
  Denkstof
  Denktijd
  Tijd tot denken
  Tijdstof
  Ge zijt stof
  en tot stof zult gij wederkeren.
  Een kwestie van tijd

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen