07 april 2007

De toekomst is mooi!

Afgelopen dinsdag vroeg Rob Creemers tijdens een presentatie in Ede aan zijn publiek wie er gelooft dat het in de toekomst beter wordt. Het aantal vingers was niet erg groot. Geen wonder: vergrijzing, milieu, globalisering, armoede, oorlog... er zijn genoeg redenen om je zorgen te maken.

Maar kunnen we ons het doemdenken over de toekomst wel veroorloven? Moeten we ons niet focussen op de enorme kansen die we krijgen. En die zijn er. Zo lees ik vandaag dat wetenschappers in Nieuw Zeeland zonnecellen hebben uitgevonden die 10 keer goedkoper zijn dan de huidige cellen en heeft Philips een lamp ontwikkeld die helpt tegen puistjes!

Kor Goutbeek is een journalist die de toekomst door een roze bril wil bekijken: "Het gaat de goede kant op met de integratie, het verkeer is veel veiliger geworden, Europa heeft nu minder te lijden onder terrorisme dan twintig jaar geleden en democratie verovert de wereld..." Verfrissende stukjes, die onze zorgen in het juiste perspectief plaatsen en dromen over een betere toekomst levend helpen houden. Lees zijn columns eens op Vloedlijn.nl.

Misschien wordt het tijd voor een echte 'Goed Nieuws Voor Morgen Weblog'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten