21 april 2017

Impro!


Een stoel is een stoel. Maar bij een improvisatie-oefening is het ook een auto, veiligheidshelm of mobiele telefoon. Op 20 april verzorgden mijn dochter Ino en Cato van Breugel, studenten aan de opleiding Docent Theater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, een avondje improvisatiespel op mijn werk bij BCO Onderwijsadvies / Innofun in Venlo. Met 16 collega's beleefden we een creatieve, energieke avond met veel lol.

De opdrachten die we kregen waren heel divers: van het spelen van een scène in een bushalte tot een raadspel met gebaren. Iedereen deed actief mee. Telkens speelden onze begeleidsters kort, maar met verve voor wat de bedoeling was, waarna we zelf aan de slag mochten. We leerden elkaar op een andere manier / van een andere kant kennen. Een mooie vorm van teambuilding!

Het is niet alleen erg leuk om aan theatersport / improviseren te doen. De oefeningen kunnen, eventueel in aangepaste vorm, prima dienst doen in trainingen. Voor jezelf als speler geldt dat het je losser maakt, vrijer en zelfverzekerder voor publiek, bijvoorbeeld in je werk als trainer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten