21 januari 2015

Congres 'Gamers zijn geen losers'


Op 4 februari vindt in Amersfoort het onderwijscongres ‘Gamers zijn geen losers’ plaats. Het congres is bedoeld voor onderwijsprofessionals en geeft een inkijk in de interactieve wereld waarin jongeren zich meer en meer begeven.

Met Herm Kisjes, collega-auteur van twee boeken over gamen, verzorg ik een korte inleiding. Daarnaast ga ik in op de vragen wat we kunnen leren van de aantrekkingskracht van games.

Verslavingsdeskundige Tony van Rooij (IVO) legt uit waarom gamen problemen geeft. Systeemtherapeut Steven Pont vertelt over gamen vanuit het perspectief van hechting en verlangen. Daarnaast zal Manuel Schenkhuizen (foto rechts) acte de presence geven. Schenkhuizen is professioneel gamer. Hij doet mee aan internationale wedstrijden. Wat spelen jongeren, waarom spelen jongeren? En, hoe word je als gamer wereldkampioen? Maak alvast kennis met Manuel Schenkhuizen via dit interview in Blendle: 'Mooi winnen als het kan' (pay per view).

De sprekers op dit congres nodigen deelnemers uit om met een hernieuwde blik naar gamende leerlingen te kijken… Voor elke deelnemer is een ePUB-exemplaar beschikbaar van het boek 'It's all in the games. Gamen is geweldig | Gamen geeft problemen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten