27 april 2013

Slottr: eenvoudig inschrijfsysteem voor gesprekken

Het gebeurt nog overal: leerlingen krijgen een briefje mee voor het tienminutengesprek, ouders moeten hun voorkeuren invullen, het briefje gaat mee terug naar school en de mentor mag met alle ingeleverde briefjes gaan puzzelen. Waarna de ouders weer een briefje meekrijgen waarop staat op welk moment ze naar school mogen komen.

Het kan veel gemakkelijker en efficiënter, bijvoorbeeld met de online toepassing Slottr. Deze toepassing kun je gebruiken voor het indelen van allerlei afspraken, bijvoorbeeld ook voor coachings- of mentorgesprekken.

Maak eerst een gratis account aan. Daarna maak je een 'sheet' aan. Zo wordt de lijst met alle 'slots', ofwel beschikbare momenten op tijd en datum genoemd. Als je 'sheet' klaar is, publiceer je hem online en nodig je de betrokkenen uit zich in te schrijven, waarbij je de link meegeeft naar je gepubliceerde sheet.

Beschikbare momenten zijn aangegeven met 'Slot me in'. Is een moment al 'ingepikt' door een ander, dan wordt dat aangeduid met de naam van de betrokkene, of - als je dat aangeeft - met 'Full'. In het kader van privacy verdient dat laatste uiteraard de voorkeur.

Als eigenaar van de sheet kun je op elk moment een overzicht krijgen van de stand van zaken.

Slottr is alleen beschikbaar in het Engels. Dat kan verwarrend werken, zoals door het gebruik van AM en PM in de tijden. Andere nadelen:
  • Iedereen die over de link beschikt, dus ook een grappenmaker, kan zich aanmelden. Er is geen afscherming met een wachtwoord.
  • De invuller krijgt geen bevestiging per e-mail. Benadruk daarom dat men de afspraak zelf goed noteert. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten