14 januari 2013

Workshop co-creatie 'Ict kan helpen'

Vandaag verzorg ik het onderwijssymposium 'Als Normaal Anders Is' in Alkmaar de workshop 'Ict en speciale onderwijszorg: samen weten we meer!' Je kunt virtueel aan deze workshop meedoen. Dat werkt als volgt.

In de workshop vertel ik bij wijze van inleiding - aan de hand van deze mindmap in Popplet - wat het begrip co-creatie inhoudt en hoe dit een krachtig concept kan zijn voor het onderwijs. Doe je virtueel mee aan de workshop dan bekijk je thuis of waar je ook bent onderstaand filmpje met een samenvatting van deze inleiding. 



Tijdens de workshop gaan we co-creëren rond de vraag: welke mogelijkheden ken je om ict in te zetten voor speciale onderwijszorg? We gaan dit doen in Wikispaces, een Wikipedia-achtige omgeving waarin je alleen, maar beter nog in samenwerking met anderen wiki's kunt maken. Ik heb de sessie voorbereid door de wiki Ict kan helpen op te zetten, gebruikersaccounts aan te maken voor alle deelnemers en twee voorbeeldlemma's te vullen.

Wil je virtueel meedoen, dan kun je per e-mail bij mij (ernomijland@gmail.com) een uitnodiging aanvragen voor toegang tot de wiki. Daarmee kun je zelf nieuwe pagina's aanmaken of bestaande pagina's aanpassen. Op de wiki vind je hier uitleg over in een filmpje. Ook staan hier enkele afspraken. Houd er rekening mee dat ik aanvragen voor een account mogelijk niet direct kan beantwoorden.

De sessie wordt gedurende de ochtend twee keer gehouden. Aan de virtuele editie kun je vandaag en de rest van deze week meedoen. Daarna blijft de wiki beschikbaar.

Wil je met deelnemers aan de sessies in Alkmaar of andere virtuele deelnemers onderling van gedachten wisselen? Dat kan op twee manieren:

  1. Gebruik je Twitter? Gebruik dan de hashtag #ccanai bij je opmerkingen, vragen of suggesties.
  2. Heb je geen Twitter-account, dan kun je ook terecht in deze Todaysmeet.com. Maak jezelf bekend onder 'What's your name?' Vervolgens kun je berichtjes plaatsen van maximaal 140 tekens. Reageer je op een bericht van iemand anders, begin dan het bericht met @, gevolgd door de naam van de betrokkene, bijvoorbeeld @erno.
Ik zou het leuk vinden als je meedoet. Deel je kennis en maak gebruik van de kennis van anderen! Zo komen we samen verder...

1 opmerking:

  1. Erg leuke workshop lijkt me dit! ICT zal in de toekomst erg goed kunnen helpen in onze dagelijks leven. Het doel is alleen nog om de beste oplossingen in te zetten waar ze het best nodig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen