09 februari 2011

Leren verrijken met sociale media in de klas

Sociale media zijn internettoepassingen, waarmee mensen online met elkaar in contact kunnen komen. Je kunt ze op een informele manier en voor je plezier gebruiken, maar ook voor samenwerking op afstand én om met en van elkaar te leren. Voor het onderwijs is met name dat laatste van belang.

Op vrijdag 18 februari verzorg ik een gratis workshop over sociale media in het onderwijs. De workshop wordt aangeboden door Schoolnet Brabant.

Na een introductie op het onderwerp en een verkenning van de mogelijkheden, gaan de deelnemers aan de slag met het bedenken en uitwerken van praktische toepassingen voor hun eigen onderwijs met gebruik van bestaande sociale media. Hiervoor heb ik een format gemaakt dat twee doelen dient:
- alle relevante aspecten van een educatieve toepassing van sociale media komen aan bod;
- door de ideeën op eenzelfde manier te beschrijven, wordt het gemakkelijker elkaars ideeën te lezen en te beoordelen.

Na afloop van de workshop bundel ik de opbrengst in een voor iedereen gratis online beschikbaar ‘Ideeënboek sociale media in de klas’.

De workshop is ook bijzonder geschikt voor leraren die willen gaan werken met de nieuwe Malmberg-leergang Slimmerkunde.

De workshop vindt plaats op basisschool de Klinkers in Tilburg en duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten