13 december 2010

Alexander Kjerulf over 'Arbejdsglæde'

'Arbejdsglæde' is het Deense woord voor geluk op het werk en het onderwerp van een presentatie van Alexander Kjerulf tijdens TEDx Copenhagen van 30 november jongstleden.

Kjerulf vertelt over het belang van gelukkig zijn op, in en met je werk en je collega's. Gelukkige medewerkers kunnen het verschil betekenen tussen succes en falen van organisaties.Kjerulf is auteur van het boek 'Happy Hour is 9 to 5' dat verscheen in 2006. Samen met Erno Hannink (organisatie) en Monique Scholtz (vertaling) organiseerde ik (eindredactie) in 2008 de Nederlandse vertaling. En daar hadden we veel plezier in. De Nederlandstalige editie is verschenen bij Lulu.com en kost EUR 26,55 als paperback (exclusief verzendkosten) of EUR 15,30 als pdf-download. De Nederlandse tekst is ook gratis beschikbaar op www.happyhourisvan9tot5.nl. Op zijn weblog Positivesharing.com deelt de auteur wekelijks zijn nieuwste inzichten en ervaringen. Klik hier om het boek te bestellen.

(Dat Kjerulf vertelt dat alleen Scandinavische landen een woord hebben voor is overigens niet waar. Ondanks onze traditie van 'in het zweet des aanschijns' hebben we het woord 'arbeidsvreugde'.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten