22 november 2010

'Kijk, het gebeurt al!'Wat is goed onderwijs en in hoeverre slagen we er al in dat te realiseren? De jubilerende basisschool De Bonckert in Boxmeer organiseert op zaterdag 5 februari 2011 een congres met als titel 'Kijk, het gebeurt al!' De school werkt volgens het gedachtengoed van ervaringsgericht onderwijs (EGO) en laat tijdens het congres onder andere zien hoe men dat in de praktijk brengt.

Op het programma staat de vertoning van een film over het onderwijs op de school. In de middag zijn er vier expertmeetings rondom de thema's zorgbreedte, rekenen, sociale media en taal. Het gaat om workshops die zodanig opgezet zijn dat de deelnemers de opbrengst direct in de praktijk kunnen toepassen.

Ik zal op deze dag de workshop over sociale media verzorgen. We gaan met deelnemers creatief aan de slag met het bedenken en uitwerken van praktische toepassingen van bestaande sociale media die het onderwijs kunnen verrijken. We werken volgens een speciaal ontwikkeld format. Ter plekke zullen leerlingen aan het werken en spelen zijn met hún sociale media. Ze zullen de deelnemers inspireren en, waar nodig, helpen. Samen doen we verslag van het proces via diezelfde sociale media. Na afloop van de workshop bundelen we de opbrengst in een voor iedereen gratis online beschikbaar 'Ideeënboek sociale media in de klas'.

Informatie over de andere workshops en de overige onderdelen van het programma, staan op de website van de Bonckert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten