11 oktober 2010

Online hulpverlening: werkt dat?

Coaching via e-mail, chatten met je psychiater of in een online game-omgeving spelenderwijs leren omgaan met een beperking... werkt dat? Deze interessante vraag staat centraal op het eerste congres Online Hulpverlening op woensdag 10 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met Herm Kisjes verzorg ik er een presentatie over gamen en de gezondheidszorg. We zullen ingaan op de verschillende mogelijkheden die al beschikbaar zijn en hoe je vandaaruit de lijnen naar de nabije toekomst kunt doortrekken. Aan de orde komen games voor onder andere preventie, pijnbestrijding, fysiotherapie en educatie van patiënten.

De conferentie is bedoeld voor GGZ-medewerkers, professionals uit de Jeugdzorg, de Zorg, het Maatschappelijk Werk, het coachingswezen, de medische sector, ministeries, kenniscentra, onderwijs en zorgverzekeraars.

Aan het woord komen onder andere pioniers in online hulp Heleen Riper en Frank Schalken. Dagvoorzitter is Remco Pijpers van Mijnkindonline.nl. Verder zijn er debatten over het thema, ook in relatie tot financiering van e-hulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten