23 oktober 2010

Filosoferen met kinderen

Hoe werken je hersens eigenlijk? Zou je eeuwig willen leven? Zou je anders denken als je in een dorpje in India geboren was? Wat is er leuker dan vragen met kinderen bespreken, waarop je zelf het antwoord ook niet (zeker) weet. Er zijn al verschillende boeken over dit onderwerp verschenen. Ook het Billetjes Bloot Spel geeft al veel inspiratie voor bijzondere gesprekken tussen ouders/leerkrachten en kinderen. Uit eigen ervaring weet ik dat kinderen met wat uitdaging en stimulering verrassend mooie gedachten en inzichten kunnen formuleren.

Samen met Lex Hupe en Peter te Riele wil ik de komende tijd filosofische en andere denk-vragen verzamelen die je met kinderen kunt bespreken. We hebben hiervoor een formulier opgezet dat je hier vindt.

Alle aangeleverde vragen zijn na onze redactie online beschikbaar op deze pagina. Als er voldoende input is, zullen Lex en ik er mogelijk een boekje van maken.

Verder heb ik een eenvoudige webpagina gebouwd waarop uit de verzameling vragen steeds willekeurig één vraag wordt getoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten