25 maart 2010

Run2Day Magazine 2 is uit!

Hij is er! Run2Day Magazine, issue 2. Mijn eerste klus als hoofdredacteur. Gemaakt met een club hardloopgekken die gelooft dat plezier in het hardlopen de sleutel is tot beter lopen. En minder blessures.

In dit nummer duiken we met een twintigpagina tellend dossier diep in de controverse over het natuurlijke hardlopen die inmiddels de Amerikaanse runnerswereld in zijn grip heeft. Natuurlijk lopen belooft betere prestaties en minder blessures door een andere manier van landen: op je midvoet. Onderdeel van het dossier is een test van vier natural running schoenen. Een team van ervaren lopers testte de super comfortabele Nike Free, de razendsnelle Newton, de ‘bijna op blote voeten’ Vibram Five Fingers en de hagelnieuwe On’s uit Zwitserland die onlangs de BrandNew Award op de ISPO (grootste Europese sportbeurs) in de wacht sleepten. Deze test was voor ons redactieteam een echte eye opener: deze nieuwe generatie schoenen breidt de hardloopervaring uit.

We testten verder twee zeer interessante en afwijkende hardloopschoenen. De razendsnelle Stinger (eigenlijk alleen geschikt voor wedstrijdlopers) van het merk met de springveren in de zool: Spira en de nieuwe K-Swiss K-Ona.

Verder onder andere een test van de gloednieuwe Adidas miCoach, rennen in de Schotse Hooglanden en een inspirerend gesprek met Martine Hofstede…

Het nieuwe Run2Day Magazine is onder andere verkrijgbaar bij je kiosk, de Run2Day-winkel en Albert Heijn. We hebben ook een mooie aanbieding: een abonnement van twee nummers voor tien euro mét een waardebon ter waarde van 10 euro die je kunt besteden bij een van de Run2Day-winkels.

Een klein voorproefje van nummer 2

3 opmerkingen:

 1. Anoniem9:29 a.m.

  beste Erno.
  Met grote belangstelling het artikel in RUNTODAY magazine gelezen en wil graag ook de Spira elite uitproberen.
  Hoe kan ik in het bezit komen van zo'n paar schoenen?

  Met vriendelijke en sportieve groet

  E.Tick ( eg.bert@tele2.nl )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mezelf en een loopvriend een proefabonnement geschonken. Was een leuk nummer om te lezen. Was nog vluchtig, ga dat nog intensiever doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dimitri9:22 p.m.

  Met het tweede nummer een hele stap voorwaarts gemaakt. Complimenten! Waar ik bij het eerste nummer nog heel erg het gevoel had een advertentieblad gekocht te hebben word ik bij dit nummer steeds blij verrast. Erg mooie mix tussen inhoud en vorm. Inhoudelijk mooi opgebouwd en ook de complimenten aan de fotograaf! Top, vooral de oudjes mooi in beeld gebracht :-)

  BeantwoordenVerwijderen