26 augustus 2009

Vakantie in Italië: Lago di LevicoBergen, bergen vers gemaakte pasta's, zon en helder water... zomaar wat ingrediënten van de twee weken vakantie in Italië die nu achter me liggen. Met het gezin genoten van de omgeving van Levico Terme, zo'n 15 kilometer ten oosten van Trento, aan de onderkant van de Dolomieten. Dagje Venetië, veel hardlopen (trainen voor de marathon van Berlijn), wat wandelen, raften, lekker eten en drinken, lezen en plonzen in het meer. Veel heeft goed leven niet nodig.

Na vijf jaar op een rij de Franse Alpen bezocht te hebben, bood Italië kleinere plekken op de camping, warmere avonden, vriendelijkere mensen, een andere taal, minder dure boodschappen en een beter verzorgde openbare ruimte. En ja, die vingerhoedjes espresso zetten je wel even op scherp.

De foto is gemaakt tijdens een hardloopronde van camping Jolly aan het Lago di Levico naar Monterovere: heen over de weg, terug over een pad. Je ziet twee meren: links het Lago di Caldonazzo, rechts het Lago di Levico. Ertussenin een bergruggetje met op de top het plaatsje Tenna en rechts van de twee meren het plaatsje Levico Terme.

Nu voorzichtig landen en vanaf volgende week weer rustig beginnen met werken. Ik heb veel zin in een aantal mooie projecten, waarvan ik hier uiteraard melding zal maken...

4 opmerkingen:

 1. Wat een lastig leven heb je toch, Erno!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Erno,
  Fijn je weer terug te zien! Ik zie dat je een fijne vakantie hebt gehad. Houd dat ontspannen gevoel nog een vast voordat je je weer volop in je werk stort.

  Heb vuurdoop gehad: intervieuw + artikel. Kostte veel tijd, maar heb er een goed gevoel over. Als je mijn versie wilt zien die ik naar Theo stuurde, moet je't maar laten weten!

  Groetjes, en tot twitters, horens of mails. Of ziens misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7:18 p.m.

  Mooie foto,
  mooi dat je weer terug bent
  Afstanden gelopen door Italië?
  Afstand genomen van Nederland?

  Misschien kun je met een andere bril naar Nederland kijken. Zie uit naar bespiegelingen!

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie plek, was zelf nog aan het einde van de vakantie bij lago di caldonazzo.

  BeantwoordenVerwijderen