03 augustus 2009

Tips voor de iPhone-applicatie 'Kaarten'

'Kaarten' is een standaard applicatie op de iPhone. Ik gebruik hem wel eens om in een stad al lopend te navigeren naar een bepaald adres. De blauwe stip geeft in real time aan waar je je precies bevindt. Twee gebruiksmogelijkheden liggen misschien minder voor de hand, maar kunnen handig zijn:

Haal me op!
Als je ergens opgehaald wilt worden (lekke band met de fiets, de man met de hamer ontmoet tijdens het hardlopen), maak dan een schermafdruk van je positie. Dat doe je door de Home-knop aan de voorkant van de telefoon ingedrukt te houden, waarna je op de bovenste knop drukt (de 'stand-by'-knop). De schermafdruk komt bij je foto's te staan (icoon: de zonnebloem). Ga naar de betreffende foto en stuur die per e-mail of MMS naar degene die je op moet komen halen. Gebruik daarvoor het icoontje linksonder op het scherm.

Vind mijn voertuig terug
Als je je auto parkeert of fiets stalt in een onbekend gebied en je wilt hem zonder problemen terug kunnen vinden, maak dan een schermafdruk in kaarten terwijl je bij de voertuig staat. Je kunt ook een zogenaamde speld laten vallen. Klik hiervoor op het icoontje rechtsonder in 'Kaarten', kies 'Laat speld vallen' en sleep de speld naar het blauwe bolletje. De positie van de speld blijft bewaard. Door later bij de speld op het > teken in de blauwe cirkel te klikken, kom je in een menu. Kies daar 'Route hiernaartoe' en 'Kaarten' toont je de route vanaf je huidige locatie naar je voertuig en de af te leggen afstand.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem12:14 a.m.

  Handig, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt de GPS-locatie (coordinaten) natuurlijk ook doorsturen per e-mail.
  Voor de auto-tip heb je overigens ook een app. :)
  Daarnaast zou je hem inderdaad ook kunnen bookmarken.

  BeantwoordenVerwijderen